VivaFacilities
VivaFacilities


Noua Generație de Birouri Reglabile Viva New Generation

14 September 2018


În majoritatea companiilor se discută tot mai mult despre subiectul statului îndelungat la birou, pe scaun, în transportul comun, la masă etc, și s-a ajuns la concluzii precum "Statul pe scaun este mai periculos decât fumatul" sau "Scaunul tău te ucide". Studiile arată că angajații petrec aproximativ 62% din timpul programului de lucru, pe scaun, iar studenții 75% din timpul petrecut la școală. Aceste concluzii au stârnit îngrijorări în rândul angajaților, iar specialiștii au început să studieze din ce în ce mai mult impactul birourilor și a statului pe scaun asupra sănătății. Astfel, designerii în materie de mobilier au  implementat birourile pentru lucru din picioare, reglabile pe înălțime care se pot adapta la poziție așezată sau în picioare.

În prezent, Scandinavia este liderul mondial în utilizarea birourilor reglabile, acestea fiind comune în majoritatea companiilor. Apoi urmează Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca, unde aproximativ 90% din angajați lucrează la asemenea birouri, în Danemarca angajatorii fiind chiar obligați de lege să le ofere angajaților modele reglabile. Au început și majoritatea companiilor din România să investească în birourile reglabile, considerându-le benefice pentru bunăstare și productivitate.

Panou de control birou reglabil
Fig.2 Panou de control birou reglabil

Alegerea unui Birou Reglabil însă poate fi una dificilă, ținând cont de diversele modele care sunt prezente pe piața, de la calitatea la prețul pe care îl au. Viva New Generation este un birou proiectat cu grijă pentru a face față necesităților utilizatorului atât din punct de vedere a funcționalității cât și a aspectului. Design-ul avansat permite integrarea modelului în multiple ambiente sau spații, datorită configurațiilor ajustabile și a posibilității personalizării dimensiunilor, formelor blatului și a culorii. Cu alte cuvinte modelul este integrabil atât cu ambiente de corporații cât și cu cele de home office.

Motor birou reglabil Viva New Generation
Fig.3 Motor Birou Reglabil Viva New Generation
Dimensiuni birou reglabil Viva New Generation
Fig.4 Dimensiuni Birou Reglabil Viva New Generation

Principalul element care diferențiază biroul Viva New Generation de restul modelelor prezente pe piață este sistemul inteligent care are 4 funcții diferite de memorare a înălțimii. Aceste funcții pot fi controlate cu ajutorul unui panou cu afișaj digital și LED-uri încorporate. Structura metalică cu profil pătrat asigură stabilitatea biroului, având o capacitate maximă de ridicare de 100kg. Lipsa unei traverse de mijloc nu face decât să îmbunătățească aspectul estetic al modelului, permițând și accesul ușor al scaunelor de birou. Merită de menționat faptul că Viva New Generation este operat de un motor silențios care are o garanție de rezistență până la 20000 de acționări. Practic, dacă împărțim acest număr la numărul de zile lucrătoare pentru o perioadă de 10 ani, ar veni 8 acționări pe zi, ceea ce este mai mult decât suficient pentru un angajat full time. Înălțimea minimă a biroului este de 69 cm și se ridică până la 115 cm (fără blatul) cu o viteză de 25 mm/sec.

Combinația corectă de culori joacă un rol important în alegerea mobilierului pentru birou, întrucât s-a dovedit științific faptul că productivitatea, creativitatea și starea de spirit la locul de muncă este direct influențată de culorile din jur. Astfel, cadru biroului Viva New Generation este disponibil în trei variante de culori: negru, gri și alb, culori neutre care pot fi ușor încadrate chiar și în cele mai neconformiste interioare.